Get Adobe Flash player

Αποκαλύφθηκε το DNA του εξωγήινου της Ατακάμα

Πολλές ήταν οι εικασίες για τον μικροσκοπικό «εξωγήινο» που είχε βρεθεί...

Μας μένει ένας μήνας για το Τέλος του κόσμου!

Αν η ερμηνεία του ημερολογίου των Μάγιας επιβεβαιωθεί τότε μας μένει...

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. με έστελνε συνεχώς ταξίδια πίσω στο χρόνο !

Ο Andrew Basiago, δικηγόρος στο Seattle των Η.Π.Α., μέχρι το 2004 ισχυριζόταν δημόσια...

Δέντρα κόπηκαν, φωτεινοί σηματοδότες μετακινήθηκαν, καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος μαζεύτηκαν από δρόμους του Λος Αντζελες για να περάσει το διαστημικό λεωφορείο «Εντέβορ» που αποσύρεται και θα εκτίθεται πλέον σε μουσείο.

entebor

Το «Εντέβορ», που κάποτε πετούσε στο Διάστημα με ταχύτητα 28.160 χλμ την ώρα, κινείται στις λεωφόρους του Λος Αντζελες με μόλις 3,2 χλμ την ώρα. Για να καλύψει μια απόσταση 19 χιλιομέτρων, θα χρειαστεί δυο μέρες: ξεκίνησε την Παρασκευή και αναμένεται να φθάσει στο Κέντρο Επιστημών της Καλιφόρνιας το Σάββατο.
«Είναι πολύ περίεργο να βλέπεις ένα διαστημόπλοιο στον δρόμο», είπε ένας από το πλήθος που συγκεντρώθηκε στους δρόμους για να δει το «Εντέβορ» να περνά.

Το διαστημικό λεωφορείο, που ζυγίζει 75 τόνους, ξεκίνησε τα ταξίδια του το 1992. Μέχρι να αποσυρθεί, πραγματοποίησε 25 ταξίδια στο Διάστημα, κάλυψε 198 εκατομμύρια χιλιόμετρα και έκανε τον γύρο της Γης σχεδόν 4.700 φορές. Το «Εντέβορ» κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει το «Τσάλεντζερ» το οποίο καταστράφηκε σε ατύχημα το 1986 σκοτώνοντας επτά αστροναύτες.

Η ΝΑΣΑ απέσυρε τα διαστημικά λεωφορεία της πέρυσι προκειμένου να επικεντρωθεί σε προορισμούς πέρα από την τροχιά της Γης, όπως σε αστεροειδείς και στον Αρη. Τα τρία υπόλοιπα διαστημικά λεωφορεία βρίσκονται ήδη ή πρόκειται να μεταφερθούν σε μουσεία _ το «Εντερπράιζ» εκτίθεται στο Μουσείο Θάλασσας, Αέρα και Διαστήματος της Νέας Υόρκης, το «Ντισκάβερι» στο Εθνικό Αεροπορικό και Διαστημικό Μουσείο της Ουάσινγκτον και το «Ατλαντίς» θα εκτεθεί στο Τμήμα Επισκεπτών του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι στη Φλόριντα.
Για το ταξίδι του στους δρόμους του Λος Αντζελες, το «Εντέβορ» τοποθετήθηκε σε ένα τρέιλερ με 160 ρόδες το οποίο κινείται με τηλεχειρισμό. Το διαστημικό λεωφορείο έφθασε στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες πριν από τρεις εβδομάδες μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Boeing 747.
«Όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα», δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Επιστημών της Καλιφόρνιας Τζέφρι Ρούντολφ. «Εχουμε ακόμη πολύ δρόμο να καλύψουμε, όμως πρόκειται για εξαιρετικά περίπλοκη μετακίνηση».
Τετρακόσια δέντρα χρειάστηκε να κοπούν από τα πεζοδρόμια για να χωρέσουν τα φτερά του «Εντέβορ».

Η πόλη του Λος Αντζελες υποσχέθηκε να φυτέψει 1.000 δέντρα ως αντάλλαγμα. Καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος υψώθηκαν ψηλότερα και φωτεινοί σηματοδότες μετακινήθηκαν αλλά παρόλα αυτά, το «Εντέβορ» μόλις που χωρά να περάσει από ορισμένα σημεία.
Ο Μαρκ Κέλι, που οδήγησε το «Εντέβορ» στην τελευταία του αποστολή στο Διάστημα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το διαστημικό λεωφορείο θα αποτελέσει έμπνευση για μια νέα γενιά αστροναυτών. «Ισως μια μέρα, ένα από αυτά τα παιδιά που βλέπουν το "Εντέβορ" να περνά σήμερα στον δρόμο θα είναι ο αστροναύτης που θα πατήσει πρώτος στον Αρη», είπε.

Ειδήσεις - Κόσμος

Τελευταίες Eιδήσεις...

Πέμπτη, Μάρτιος 30, 2017

Αποδελτίωση Ειδήσεων

Συμβάν του 1859 δείχνει τι μπορούν να κάνουν οι γεωμαγνητικές καταιγίδες

Ο Ήλιος έγινε ξαφνικά πιο φωτεινός, τα καλώδια του τηλέγραφου...

Κατασκεύασαν αεροπλάνο με εκτυπωτή

Δυο φοιτητές του πανεπιστημίου της Virginia σχεδίασαν, κατασκεύασαν...

Αγαλματίδιο 200.000 ετών σε πέτρωμα στο φεγγάρι!..

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Σχεδόν καθημερινά, νέες πληροφορίες,...

Aναζητώντας ένα χαμένο κόσμο κάτω από τους πάγους

Τις εργασίες τους για την εξερεύνηση μιας λίμνης, τρία χιλιόμετρα...

Chemtrail: Μαζικοί και συστηματικοί αεροψεκασμοί

Φυσικά θα αναρωτηθεί κανείς για ποιό λόγο να υπάρχει κάτι...

Ο Καιρός Σήμερα