ebook

Αποκαλύφθηκε το DNA του εξωγήινου της Ατακάμα

Πολλές ήταν οι εικασίες για τον μικροσκοπικό «εξωγήινο» που είχε βρεθεί...

Μας μένει ένας μήνας για το Τέλος του κόσμου!

Αν η ερμηνεία του ημερολογίου των Μάγιας επιβεβαιωθεί τότε μας μένει...

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. με έστελνε συνεχώς ταξίδια πίσω στο χρόνο !

Ο Andrew Basiago, δικηγόρος στο Seattle των Η.Π.Α., μέχρι το 2004 ισχυριζόταν δημόσια...

Το αρχαίο αυτό «κόσμημα» που είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, εντοπίστηκε στο βυθό της θάλασσας στο λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ ωστόσο παραμένει άγνωστο σε ποιον ανήκει!

kranos

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Μονάδας Θαλάσσιας Αρχαιολογίας της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, διαθέτει επίχρυσα τμήματα και πολλά διακοσμητικά στοιχεία ενώ πρόκειται για ένα από τα πιο σφυρηλατημένα κομμάτια του πρώιμου ελληνικού πολεμικού εξοπλισμού που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί.

Το κράνος εκτιμάται ότι είναι 2.600 ετών και πιθανότατα ανήκε σε εύπορο Έλληνα μισθοφόρο που έλαβε μέρος σε μια σειρά πολέμων.
Το κράνος ανακαλύφθηκε τυχαία το 2007 κατά την διάρκεια εργασιών εκβάθυνσης του λιμανιού.
Μετά την εύρεσή του, συντηρητές της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων ανέλαβαν τον καθαρισμό του ενώ αρχαιολόγοι ξεκίνησαν την ανάλυση του.
Τότε διαπίστωσαν ότι το κράνος παρουσιάζει ομοιότητες με άλλο κράνος που βρέθηκε την δεκαετία του 1950 κοντά στο ιταλικό νησί Giglio, περίπου 1.500 μίλια (2.300 χλμ.) μακριά.
Εκείνο το κράνος εκτιμήθηκε ότι ήταν 2.600 ετών, στοιχείο που βοήθησε τους ερευνητές να καθορίσουν αντίστοιχα χρονολογική περίοδο για το κράνος που βρέθηκε στον κόλπο της Χάιφα.

«Οι επιχρυσωμένες και σχηματικές διακοσμήσεις καθιστούν το κράνος ως ένα από τα πιο περίτεχνα δείγματα πρώιμης Ελληνικής πολεμικής εξάρτησης που ανακαλύφθηκε ποτέ» δηλώνουν οι Jacob Sharvit, διευθυντής της Μονάδας Ενάλιας Αρχαιολογίας της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων και John Hale, καθηγητής του πανεπιστημίου του Louisville, στην περίληψη της δημοσίευσής τους που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε συνέδριο.
Αυτός ο Έλληνας πολεμιστής θα πρέπει να ήταν πολύ εύπορος, καθώς λίγοι στρατιώτες θα μπορούσαν να κατέχουν ένα τέτοιο περίτεχνο κράνος.

Το μόνο που παραμένει μυστήριο είναι σε ποιον ανήκε αυτό το εκπληκτικό κράνος το οποίο ανασύρθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών εκβάθυνσης του λιμανιού της Χάιφας από Ολλανδικό πλοίο πριν από πέντε χρόνια.
Την απάντηση καλούνται να δώσουν τώρα οι ερευνητές.
Μια θεωρία αναφέρει ότι αυτό ανήκε σε πολεμιστή που  βρισκόταν σε ένα από τα πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου κατά των Περσών.
Η περίοδος κατασκευής του συμπίπτει με τους Περσικούς Πολέμους αλλά και τον Πελοποννησιακό, και εικάζεται ότι ο κάτοχος του κράνους ήταν μισθοφόρος που πολεμούσε στο πλευρό των Φαραώ.
Πιθανόν να βρισκόταν σε εμπορικό πλοίο το οποίο είχε συναλλαγές με τον παράκτιο οικισμό του Τελ Αμπου Χαουάμ, κοντά στις εκβολές του ποταμού Ναχαλ Κισόν.
Το κράνος εκτίθεται στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο στη Χάιφα.

Ειδήσεις - Πολιτισμός

Τελευταίες Eιδήσεις...

Τρίτη, Μάρτιος 28, 2017

Αποδελτίωση Ειδήσεων

Συμβάν του 1859 δείχνει τι μπορούν να κάνουν οι γεωμαγνητικές καταιγίδες

Ο Ήλιος έγινε ξαφνικά πιο φωτεινός, τα καλώδια του τηλέγραφου...

Κατασκεύασαν αεροπλάνο με εκτυπωτή

Δυο φοιτητές του πανεπιστημίου της Virginia σχεδίασαν, κατασκεύασαν...

Αγαλματίδιο 200.000 ετών σε πέτρωμα στο φεγγάρι!..

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Σχεδόν καθημερινά, νέες πληροφορίες,...

Aναζητώντας ένα χαμένο κόσμο κάτω από τους πάγους

Τις εργασίες τους για την εξερεύνηση μιας λίμνης, τρία χιλιόμετρα...

Chemtrail: Μαζικοί και συστηματικοί αεροψεκασμοί

Φυσικά θα αναρωτηθεί κανείς για ποιό λόγο να υπάρχει κάτι...

Ο Καιρός Σήμερα