ebook

Αποκαλύφθηκε το DNA του εξωγήινου της Ατακάμα

Πολλές ήταν οι εικασίες για τον μικροσκοπικό «εξωγήινο» που είχε βρεθεί...

Μας μένει ένας μήνας για το Τέλος του κόσμου!

Αν η ερμηνεία του ημερολογίου των Μάγιας επιβεβαιωθεί τότε μας μένει...

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. με έστελνε συνεχώς ταξίδια πίσω στο χρόνο !

Ο Andrew Basiago, δικηγόρος στο Seattle των Η.Π.Α., μέχρι το 2004 ισχυριζόταν δημόσια...

Η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών σε ζώα και φυτά είναι εξίσου επικίνδυνη με την αλόγιστη χρήση τους στον άνθρωπο, διότι έχει ως συνέπεια να αναπτύσσουν τα μικρόβια ανθεκτικότητα σε αυτά τα φάρμακα και τα καθιστούν αναποτελεσματικά.

farmaka

Αυτό σημαίνει ότι τα αντιβιοτικά δεν θα μπορούν να θεραπεύσουν έναν άνθρωπο, ο οποίος εν αγνοία του προσλάμβανε ποσότητες αντιβιοτικών καταναλώνοντας τρόφιμα που προέρχονταν από ζώα και φυτά στα οποία έχει γίνει ανεξέλεγκτη χρήση αυτών των φαρμάκων.

«H βακτηριακή αντοχή είναι ένα θέμα πάρα πολύ επίκαιρο το οποίο έχει σχέση με την ασφάλεια των τροφίμων και ιδιαίτερα με την ασφάλεια των καταναλωτών.
Το πρόβλημα αυτό έχει προκύψει λόγω της ανεξέλεγκτης, εκτεταμένης για πολλά χρόνια χρήσης των αντιβακτηριακών ουσιών που τις λέμε αντιβιοτικά.
Η χρήση των ουσιών αυτών δημιουργεί μέσα στους οργανισμούς κάποιες ειδικές καταστάσεις οι οποίες στη συνέχεια μετά από κάποιες επανειλημμένες χρήσεις επιτρέπουν τη δημιουργία μιας κατάστασης ανθεκτικότητας των μικροβίων. Οπότε, εάν στη συνέχεια χρησιμοποιήσουμε κάποια αντιβιοτικά για την θεραπεία της ασθένειας κάποιου ανθρώπου ενδέχεται αυτά να μην έχουν αποτέλεσμα.
Λέμε λοιπόν όχι στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών στον άνθρωπο αλλά και στα ζώα και τα φυτά τα οποία στη συνέχεια δίνουν τα προϊόντα τα οποία καταναλώνει ο άνθρωπος», εξήγησε ο κτηνίατρος- υγιεινολόγος τροφίμων, Αθανάσιος Τυρπένου στο περιθώριο του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Τροφίμων της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, ο κίνδυνος αυτός δεν ισχύει για τους πολίτες των χωρών της ΕΕ και κατά συνέπεια και για τους Έλληνες, αφενός διότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή και αφετέρου διότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες εφαρμόζουν κατά γράμμα αυτή τη νομοθεσία.
«Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ ασφαλής διότι γίνεται συνετή χρήση φαρμακευτικών ουσιών και ελέγχονται τόσο από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και από τον ΕΦΕΤ, τον ΕΟΦ και από άλλους φορείς που εμπλέκονται στον έλεγχο των τροφίμων.
Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές είναι οι πιο τυχεροί στον κόσμο, διότι στην ΕΕ ισχύει η αυστηρότερη νομοθεσία από την άποψη ελέγχου, υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων», επισήμανε ο κ Τυρπένου.

medicalnews.gr

Ειδήσεις - Υγεία

Τελευταίες Eιδήσεις...

Τρίτη, Μάρτιος 28, 2017

Αποδελτίωση Ειδήσεων

Συμβάν του 1859 δείχνει τι μπορούν να κάνουν οι γεωμαγνητικές καταιγίδες

Ο Ήλιος έγινε ξαφνικά πιο φωτεινός, τα καλώδια του τηλέγραφου...

Κατασκεύασαν αεροπλάνο με εκτυπωτή

Δυο φοιτητές του πανεπιστημίου της Virginia σχεδίασαν, κατασκεύασαν...

Αγαλματίδιο 200.000 ετών σε πέτρωμα στο φεγγάρι!..

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Σχεδόν καθημερινά, νέες πληροφορίες,...

Aναζητώντας ένα χαμένο κόσμο κάτω από τους πάγους

Τις εργασίες τους για την εξερεύνηση μιας λίμνης, τρία χιλιόμετρα...

Chemtrail: Μαζικοί και συστηματικοί αεροψεκασμοί

Φυσικά θα αναρωτηθεί κανείς για ποιό λόγο να υπάρχει κάτι...

Ο Καιρός Σήμερα