Διακόπηκαν τα κουπόνια σίτισης στις ΗΠΑ κίνδυνος ταραχών

Δημιουργια : 10 Ιουνίου 2016 / Προβολες : 1249 - Κατηγορία : Ειδήσεων

Η συνεχιζόμενη διακοπή των κουπονιών σίτισης θα μπορούσε να προκαλέσει εθνικές ταραχές σε όλες τις ΗΠΑ παρόμοιες με την πρόσφατη αναταραχή στη Βαλτιμόρη και Φέργκιουσον

Διακόπηκαν τα κουπόνια σίτισης στις ΗΠΑ κίνδυνος ταραχών

Η συνεχιζόμενη διακοπή των κουπονιών σίτισης θα μπορούσε να προκαλέσει εθνικές ταραχές σε όλες τις ΗΠΑ παρόμοιες με την πρόσφατη αναταραχή στη Βαλτιμόρη και Φέργκιουσον.

Χιλιάδες - αν όχι εκατομμύρια - δικαιούχοι κουπονιών σίτισης δεν έχουν πάρει αυτά που δικαιούνται επί εννέα ημέρες, αυτόν το μήνα, λόγω «δυσλειτουργίες» στο όφελος ηλεκτρονικής μεταφοράς του συστήματος Electronic benefit transfer (EBT) και οι Αμερικανοί ανησυχούν ότι, αν η διακοπή συνεχιστεί, θα ξεσπάσει μαζική πολιτική αναταραχή.

Φανταστείτε μόνο για μια μέρα, κανενός η κάρτα ΕΒΤ να μην λειτουργεί.
Αυτό θα αρκούσε να γίνει η σπίθα που θα ξεσηκώσει τα πλήθη στις ΗΠΑ.

Μάλιστα υπάρχουν υπόνοιες ότι έκλεισαν σκόπιμα το σύστημα ΕΒΤ για προκληθούν ταραχές και να διαταράξουν την προεκλογική εκστρατεία, καθώς ο Donald Trump συνεχίζει να τραβά μακριά την επιρροή από τους παγκόσμιους τεχνοκράτες στη συνάντηση στη Δρέσδη, αυτή την εβδομάδα.

Με την ενθάρρυνση του λαού να εξαρτηθεί από το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει εξασφαλίσει την πρόκληση ταραχών σε εθνικό επίπεδο, μέσω της μεγάλης κλίμακας κατάρρευσης του προγράμματος κουπονιών φαγητού, η οποία μπορεί στη συνέχεια να αξιοποιηθεί για την επέκταση της εξουσίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρθηκε το 2013, η διοίκηση είχε ως στόχο να αυξήσει δραματικά τα κουπόνια σίτισης με το Πρόγραμμα Βοήθειας Συμπληρωματικής Διατροφής (SNAP).

Αυτό αντιστοιχεί με μια στρατηγική, που ονομάζεται, πίεση από πάνω και κάτω, με την οποία η κυβέρνηση δημιουργεί σκόπιμα προβλήματα και στη συνέχεια προσφέρει «λύσεις» που επεκτείνουν μόνο την κυβερνητική εξουσία σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων.

Ιδιαίτερα το Τμήμα Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) δαπανά τεράστια ποσά των χρημάτων των φορολογουμένων για να ενθαρρύνει τους παράνομους μετανάστες να υποβάλουν αίτηση για κουπόνια τροφίμων μέσω της τηλεόρασης και των διαφημίσεων.

Η υπηρεσία συνεργάστηκε ακόμα και με την κυβέρνηση του Μεξικού για να "αυξηθεί η συμμετοχή στο SNAP," ανέφερε η εφημερίδα Daily Caller το 2012.

Με άλλα λόγια, εγγράφοντας περισσότερα άτομα στην καλή διαβίωση, από ότι μπορεί να διαχειριστεί το σύστημα EBT, προκαλούνται διακοπές στο σύστημα, εξέγερση του πλήθους και η κυβέρνηση μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει την κρίση, για την επέκταση ομοσπονδιακού ελέγχου πάνω στην τοπική αστυνομία.

Πέρυσι, η κυβέρνηση Ομπάμα κυκλοφόρησε ένα σχέδιο για να θέσει τις κρατικές και τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου κάτω από την Κρατική Ομοσπονδία, με τον τίτλο Task Force για την αστυνόμευση του 21ου αιώνα, που θα αναγκάσει τις υπηρεσίες να προσκολούνται αυστηρότερα, σε ομοσπονδιακά σχεδιασμένες απαιτήσεις, όταν λαμβάνουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.

Οι μαζικές ταραχές θα δώσουν στη διοίκηση τη δυνατότητα να εφαρμόσει το εν λόγω σχέδιο.

Συνολικά υπολογίζεται ότι 46,5 εκατομμύρια Αμερικανοί, ή το 14,5% του πληθυσμού των ΗΠΑ, έχουν καλή διαβίωση.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares