Ενας χαμένος πολιτισμός μπορεί να υπάρχει κάτω από την Ανταρκτική (vid)

Δημιουργια : 09 Φεβρουαρίου 2018 / Προβολες : 2631 - Κατηγορία : Ειδήσεων

Όταν μιλάς για την Ανταρκτική και τον Νότιο Πόλο, αμέσως δημιουργείς την εικόνα ενός παγωμένου τοπίου στο «τέλος του κόσμου».

Ενας χαμένος πολιτισμός μπορεί να υπάρχει κάτω από την Ανταρκτική (vid)

Αλλά ο πάγος και το χιόνι που φαίνονται αιώνια δεν ηταν πάντα εκεί.
Μια μέρα, στο πολύ μακρινό παρελθόν, η Ανταρκτική ήταν μια περιοχή εύκρατου κλίματος, γεμάτη από ποτάμια και βουνά και μπορεί να φιλοξενούσε έναν πολιτισμό των οποίων τα απομεινάρια να παραμένουν εντελώς ανεξιχνιαστα κάτω από τον παγωμένο λευκό μανδύα που κυριαρχεί στο τοπίο.

Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε από τη NASA φαίνεται να δικαιώνει τη θεωρία της συνωμοσίας ότι υπάρχει ένας αρχαίος πολιτισμός κάτω από τα φύλλα πάγου της Ανταρκτικής.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η ανακάλυψη που έγινε χάρη σε μια νέα τεχνολογία ανίχνευσης της NASA ικανή να διεισδύσει στον πολικό πάγο.

Ήταν χάρη σε αυτο το σύστημα οτι ανακαλύψαμε ερείπια που φαίνεται να προέρχονται από μια αρχαία ανθρώπινη φυλλη και οικισμο που θάφτηκε σε πάνω από δύο μίλια πάγου!

Το σύστημα τηλεπισκόπησης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αποστολής Operation IceBridge της NASA στην Ανταρκτική.

Η ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια των δοκιμών του αεροσκάφους, των οποίων η τεχνολογία NASA LIDAR είναι ένα εξελιγμένο τοπογραφικό σύστημα υψομέτρου, το οποίο πρόκειται να εκτοξευθεί στο διάστημα με ένα δορυφόρο που ονομάζεται ICESat-2 και θα παρακολουθεί τις αλλαγές στον πολικό πάγο.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares