Άρχισε η κατασκευή του διαστημοπλοίου Orion

Δημιουργια : 05 Φεβρουαρίου 2018 / Προβολες : 1710 - Κατηγορία : Επιστήμη

Μηχανικοί και τεχνικοί της Lockheed Martin άρχισαν στο Michoud Assembly Facility της NASA, κοντά στη Νέα Ορλεάνη, την κατασκευή του διαστημοπλοίου Orion

Άρχισε η κατασκευή του διαστημοπλοίου Orion

Tο οποίο προορίζεται για χρήση σε επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη, συγκολλώντας τα δύο πρώτα τμήματα της κάψουλας πληρώματος της Exploration Mission-2 (EM-2).

Το Orion πρόκειται να αποτελέσει το πρώτο εξερευνητικό διαστημόπλοιο της NASA και η αποστολή EM-2, όπως αναφέρει η Lockheed Martin, θα είναι η πρώτη του πτήση με αστροναύτες.

Η πτήση αυτή, που θα γίνει με πύραυλο SLS (Space Launch System), σύμφωνα με τη Lockheed Martin θα φέρει μια νέα εποχή στην εξερεύνηση του διαστήματος, θέτοντας τις βάσεις για το φιλόδοξο πρόγραμμα Deep Space Gateway και εν τέλει για τις επανδρωμένες αποστολές στον Άρη.

«Το Orion έχει φοβερό momentum. Ολοκληρώνουμε τη συναρμολόγηση του Orion της αποστολής EM-1 στη Φλόριντα, και ταυτόχρονα αρχίζουμε την παραγωγή του πρώτου που θα μεταφέρει πλήρωμα» είπε ο Μάικ Χόους, αντιπρόεδρος της Lockheed Martin και υπεύθυνος προγράμματος του Orion.

«Δεν είναι απλά το πιο προηγμένο διαστημόπλοιο που έχει φτιαχτεί ποτέ, η παραγωγή του θα είναι και πιο αποδοτική σε σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη κάψουλα» πρόσθεσε.

Το σκάφος είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αντέξει τις σκληρές συνθήκες του ταξιδιού στο βαθύ διάστημα, και η βασική δομή του τμήματος του πληρώματος αποτελείται από επτά μεγάλα κομμάτια κράματος αλουμινίου.
Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή τον Σεπτέμβριο, θα μεταφερθεί στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι για δοκιμές.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares