Ο ελληνικός χαιρετισμός που ταξιδεύει στα βάθη του διαστήματος

Δημιουργια : 21 Νοεμβρίου 2017 / Προβολες : 3762 - Κατηγορία : Γνώσεις Έρευνα

To Βόγιατζερ 1 είναι ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο που εκτοξεύτηκε 16 ημέρες πριν το αδελφό σκάφος Βόγιατζερ 2, στις 5 Σεπτεμβρίου 1977, από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ χρησιμοποιώντας πυραύλους-φορείς Τιτάν.

Ο ελληνικός χαιρετισμός που ταξιδεύει στα βάθη του διαστήματος
Αποστολή τους ήταν να μελετήσουν του γιγάντιους αέριους γίγαντες του ηλιακού μας συστήματος και τους δορυφόρους τους, πριν κατευθυνθούν προς το διαστρικό κενό, κάτι που πέτυχε το Βόγιατζερ 1 το Μάρτιο του 2013, γινόμενο το πρώτο ανθρώπινο κατασκεύασμα που φτάνει στο διαστρικό χώρο. 
 
Τα Βόγιατζερ 1 & 2 μεταφέρουν έκαστο έναν δίσκο από χρυσάφι, με χαιρετισμούς προς τυχόν νοήμονα όντα που ίσως τα συναντήσουν κάποτε στο διάστημα. Ο δίσκος περιλαμβάνει ήχους, μουσική και 115 εικόνες από τον πλανήτη Γη.
 
O Voyager 1 βρίσκεται σήμερα περίπου 21,1 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα ή 141 αστρονομικές μονάδες (AU) από τη Γη – το Voyager 1 είναι το πιο απομακρυσμένο από τη Γη αντικείμενο ανθρώπινης κατασκευής – ενώ ο Voyager 2 βρίσκεται σε απόσταση 17.5 δισεκατομμύρια χιλιομετρα (ή 116,5 AU).
 
 
Ακούστε στην αρχή του παρακάτω βίντεο τον χαιρετισμό στα αρχαία ελληνικά: «Οἵτινές ποτ’ ἔστε χαίρετε! Εἰρηνικῶς πρὸς φίλους ἐληλύθαμεν φίλοι», που μεταφράζεται ως: Χαίρεται, όποιοι κι αν είστε. Ερχόμαστε ειρηνικά, σε όσους είναι φίλοι.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares