Τα Ελληνικά Μεγαλουργήματα

Δημιουργια : 22 Απριλίου 2016 / Προβολες : 750 - Κατηγορία : Ελλάς Έλληνες

Τα θαύματα του Κόσμου είναι Ελληνικά: Ο Παρθενώνας, Το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, Ο Κολοσσός της Ρόδου, Το Μαυσωλείο

Τα Ελληνικά Μεγαλουργήματα

Τα θαύματα του Κόσμου είναι Ελληνικά: Ο Παρθενώνας, Το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, Ο Κολοσσός της Ρόδου, Το Μαυσωλείο...

Ο Παρθενώνας στην ακρόπολη των Αθηνών. Το μεγαλύτερο αρχιτεκτονικό μνημείο πολιτισμού του σημερινού κόσμου.

Το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία. Είχε ύψος 13 μ. και το κατασκεύασε ο Φειδίας από χρυσό, έβενο, ελεφαντοστούν και πολύτιμους λίθους. Στο τέλος του 4ου αιώνα μ.Χ. μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να στολίσει τα Βυζαντινά παλάτια.
Το 462 βάρβαροι και χριστιανοί, αφού πρώτα λεηλάτησαν τα πολύτιμα μέρη του αγάλματος, έβαλαν φωτιά στα ανάκτορα και το άγαλμα καταστράφηκε μαζί με αυτά.

Ο Κολοσσός της Ρόδου. Τον κατασκεύασαν από χαλκό ο Χάρης από τη Λίνδο και ο Λάχης. Είχε ύψος ογδόντα πήχεις.
Το ένα σκέλος του αγάλματος - φάρου στηριζόταν στην μία άκρη του λιμένα και το άλλο στην άλλη. Το 225 τι.Χ. ο Κολοσσός καταστράφηκε από σεισμό.
Το 654, μετά από 900 χρόνια περίπου, οι άραβες μετέφεραν το άγαλμα στην Μ. Ασία και το πούλησαν σε ένα απόγονο του Αβραάμ, που το φόρτωσε σε 900 καμήλες και το μετέφερε στη Συρία.

Το Μαυσωλείο στην Αλικαρνασσό της Μ. Ασίας. Τάφος του Μαυσώλου, που χρηματοδότησε η γυναίκα του Αρτεμισία το 350 π.Χ..
Το κατασκεύασαν ο Βρύαξης, ο Σκόπας, ο Λεωχάρης, ο Τιμόθεος και ο Πύθις με επίβλεψη του Πραξιτέλη.

Τα τείχη και οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας. Τη Βαβυλώνα έχτισε και βασίλευσε σ'αυτήν ο Έλληνας Βήλος.
Οι επίσης Ελληνίδες Σεμίραμις (γυναίκα του Νίνου) και Νιτωκρίς συνέχισαν το έργο των Τειχών και των Κρεμαστών Κήπων, που κατασκεύασαν Έλληνες αρχιτέκτονες.

Ο Φάρος της Αλεξανδρείας. Τον έχτισε ο Σώστρατος ο Κνίδιος επί Πτολεμαίου του Φιλάδελφου το 297 π.Χ. Είχε ύψος 117 μ. και 67 δωμάτια.

Ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο. Τον πρώτο Ναό έχτισαν οι Αμαζόνες και τον δεύτερο τον μεγαλοπρεπή ο αρχιτέκτων Χερσίφρων μαζί με το γιο του Μεταγένη και το Σάμιο Θεόδωρο.
Διακοσμήθηκε κατά εποχές από τους Σκόπα, Φειδία, Πολύκλειτο, Κρησίλαο και Φράδμονα.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο ρομποτικός γεωλόγος InSight της NASA και ο γεωλογικά ενεργός Άρης Ο ‘Αρης είναι γεωλογικά και σεισμικά ενεργός, όπως αποκαλύπτει ο σεισμογράφος του στατικού ρομποτικού εργαστηρίου InSight που έχει στείλει στον πλανήτη η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) από το Νοέμβριο του 2018.

  • Τέλος το κιλό μετά από 130 χρόνια! Άλλη μία αποκαθήλωση πέρασε στην ιστορία: Το «αληθινό» κιλό, ένας κύλινδρος από κράμα πλατίνας και ιριδίου, που εδώ και 130 χρόνια ήταν το παγκόσμιο πρότυπο για τη μέτρηση της μάζας, έπαψε πια να αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον ορισμό του κιλού.

  • Ανταρκτική, Ρώσοι έφτασαν στην υπόγεια Λίμνη Βοστόκ Τη λίμνη Βοστόκ που κρύβεται κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής κατάφεραν να προσεγγίσουν Ρώσοι επιστήμονες, μετά από 20ετή προσπάθεια

0
Shares