Ο πάπυρος Tulli και τα μυστικά του

Δημιουργια : 10 Ιουνίου 2016 / Προβολες : 2768 - Κατηγορία : Παράξενα Παράδοξα

Ο καθηγητής Αλμπέρτο Τούλλι, πρώην διευθυντής της πτέρυγας αιγυπτιακών αρχαιοτήτων στο Βατικανό, ανακάλυψε το 1934 έναν πάπυρο σε ένα παλαιοπωλείο αρχαιοτήτων του Καΐρου

Ο πάπυρος Tulli και τα μυστικά του

Ο καθηγητής Αλμπέρτο Τούλλι, πρώην διευθυντής της πτέρυγας αιγυπτιακών αρχαιοτήτων στο Βατικανό, ανακάλυψε το 1934 έναν πάπυρο σε ένα παλαιοπωλείο αρχαιοτήτων του Καΐρου, στον οποίον γίνεται λεπτομερής περιγραφή αρμάδας ουράνιων επισκεπτών, που κατέβηκαν από τον ουρανό στην Αίγυπτο.

Ο καθηγητής Τούλλι ανέφερε ότι μεταξύ των παπύρων υπήρχε και ένας πάπυρος στον οποίον φαίνεται ολόκληρος στόλος ιπταμένων δίσκων, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον φαραώ στην αρχαία Αίγυπτο.
Ο Ιταλός αιγυπτιολόγος Δρ Πρίνς Μπόρις ντε Ράσεβιτζ, με τεράστιο επιστημονικό έργο, ήταν ένας διακεκριμένος μεταφραστής αιγυπτιακών παπύρων.

Κατόρθωσε να αποκαταστήσει τον πάπυρο από τις φθορές που είχε υποστεί (1935) και να τον αποκρυπτογραφήσει, να τον μελετήσει και να τον μεταφράσει.
Ο πάπυρος ήταν μέρος των Χρονικών του Θούθμωση !!! (18η Δυναστεία -1504 έως -1450).

Ο πάπυρος του Tulli όπως ονομάζεται και βρίσκεται στο μουσείο του Καΐρου γράφει τα εξής

« Στο έτος 22, τον τρίτο μήνα του χειμώνα, στην έκτη ώρα της ημέρας, οι γραφείς της Βουλής παρατήρησαν έναν πύρινο δίσκο που προερχόταν από τον ουρανό [… ]

Δεν έκανε θόρυβο και οι γραφείς του Φαραώ ταραγμένοι έπεσαν κάτω στο χώμα με τις κοιλιές τους. [… ] έπειτα αυτοί εξέθεσαν το πράγμα στο Φαραώ[… ]

Η μεγαλειότητά του διέταξε να εξεταστεί το γεγονός και να καταγραφεί στους κυλίνδρους της Βουλής ότι είχε συμβεί. [… ]

Μετά από μερικές ημέρες από τότε που έγινε αυτό το γεγονός όλο και πιο πολλοί πύρινοι δίσκοι εμφανίζονταν συνέχεια στον ουρανό ώσπου έγιναν πολυάριθμοι.

Ήταν τόσοι πολλοί που σκέπασαν τον ήλιο και επεκτάθηκαν στις τέσσερις γωνιές του ουρανού.

Ο στρατός του Φαραώ τους κοίταζε φοβισμένος .
Όταν βράδιασε αυτοί οι πύρινοι δίσκοι ανήλθαν ψηλότερα στον ουρανό και κατευθύνθηκαν προς το νότο.

Τέτοιο γεγονός δεν είχε γίνει ποτέ πριν, και ο Φαραώ διέταξε να κάψουν θυμίαμα προς τιμή των θεών και να γραφτεί στα χρονικά της Βουλής το τι συνέβη , έτσι ώστε να το ξέρουν όλοι οι άνθρωποι που θα έρθουν στην ζωή μετά. »

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares