Το 2060 το τέλος του κόσμου;

Δημιουργια : 03 Ιουνίου 2016 / Προβολες : 1084 - Κατηγορία : Παράξενα Παράδοξα

Ο Ισαάκ Νεύτων, ίσως ένας από τους πλέον διάσημους επιστήμονες όλων των αιώνων, είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου

Το 2060 το τέλος του κόσμου;

Ο Ισαάκ Νεύτων, ίσως ένας από τους πλέον διάσημους επιστήμονες όλων των αιώνων, είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου για το έτος 2060, σύμφωνα με χειρόγραφα του διαπρεπούς φυσικού που εκτίθενται από την Κυριακή στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού.

Τα χειρόγραφα αυτά είχαν παρουσιασθεί για πρώτη φορά στο κοινό το 1969 στα πλαίσια μίας έκθεσης με τίτλο "Τα μυστικά του Ισαάκ Νεύτωνος", τονίζει στο ανακοινωθέν του το Πανεπιστήμιο.

Σε μία επιστολή του, που χρονολογείται από το 1704, ο Νεύτων, ο οποίος εξόν από τη φυσική και την αστρονομία διέπρεψε κι ως θεολόγος κι "αλχημιστής", ασχολείται με μία σειρά περίπλοκων υπολογισμών, με βάση ένα εδάφιο από τη Βίβλο, παρμένο από το Βιβλίο του Δανιήλ.

Σύμφωνα με τους αλγόριθμούς του, θα πρέπει να κυλήσουν 1260 χρόνια από την επανίδρυση της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τον Καρλομάγνο έως το τέλος του κόσμου.

Η εθνική βιβλιοθήκη του Εβραϊκού Πανεπιστήμιου έχει στη διάθεσή της πλείστα γραπτά από το χέρι του μεγάλου σοφού (που έζησε από το 1642 έως το 1727 κι είναι παγκοσμίως γνωστός για τις μελέτες του πάνω στο βαρυτικό σύστημα της Γης, τους παγκόσμιους νόμους του Σύμπαντος, και τις μελέτες του για τον διαφορικό λογισμό) χάρις στο κληροδότημα ενός πλούσιου συλλέκτη.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πλησιάζει προς την Γη ένας βράχος UFO Μελετώντας δεδομένα του ερευνητικού προγράμματος Dark Energy Survey εντοπίστηκε από αστρονόμους ένα τεράστιο διαστημικό σώμα που κινείται στο νέφος Oort που βρίσκεται στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος αλλά κινείται και προς το εσωτερικό του.

  • Aναζητώντας ένα χαμένο κόσμο κάτω από τους πάγους Τις εργασίες τους για την εξερεύνηση μιας λίμνης, τρία χιλιόμετρα κάτω από τον πάγο στην Ανταρκτική, άρχισαν Βρετανοί επιστήμονες

  • Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ο μονόλιθος που βρέθηκε στη Γιούτα Ο μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος, η πρόσφατη ανακάλυψη του οποίου σε μια έρημο στις δυτικές ΗΠΑ πυροδότησε μια σειρά εικασιών για την προέλευσή του, φαίνεται ότι… εξαφανίστηκε, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

0
Shares