Διαλύεται το νέφος στην Κίνα λόγω κορωναϊού

Δημιουργια : 02 Μαρτίου 2020 / Προβολες : 333 - Κατηγορία : Ειδήσεων

Δραστική μείωση των επιπέδων ρύπανσης στην ατμόσφαιρα της Κίνας αναφέρει η NASA μέσω δορυφορικής παρατήρησης.

Διαλύεται το νέφος στην Κίνα λόγω κορωναϊού

Το φαινόμενο παρατηρείται εν μέρει λόγω της μεγάλης μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας εξαιτίας των μέτρων κατά του κορωναϊού.
Οι δορυφορικές φωτογραφίες που παρουσίασε η NASA δείχνουν τα ποσοστά διοξειδίου του Αζώτου να πέφτουν αισθητά πάνω από την Κίνα.

Η μείωση αυτή, πρωτοφανής για τα κινεζικά δεδομένα, αποδίδεται στην παύση παραγωγής πολλών εργοστασίων κατά την πρόσπαθεια περιορισμού της διάδοσης του κορωναϊού.

Πάνω από 80,000 περιστατικά του ιού έχουν καταγραφεί στην Κίνα και έχουν διαδοθεί σε 50 χώρες του εξωτερικού, αν και η πλειοψηφία των θανάτων παρατηρείται στην ίδια την Κίνα.

Οι επιστήμονες της NASA λένε πως η δραστική μείωση στα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου, που προέρχεται κυρίως από ρύπους εργοστασίων και αυτοκινήτων, παρατηρήθηκε αρχικά πάνω από την πόλη Wuhan -επίκεντρο της επιδημίας- αλλά μετά επεκτάθηκε και στην υπόλοιπη χώρα.

H έξαρση του ιού εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες του 2019.
Η NASA συνέκρινε τις δορυφορικές φωτογραφίες από τους δύο πρώτους μήνες του 2019 και 2020.

Η εμφανής μείωσε συνέπεσε με υποχρεωτικές στάσεις εργασίας, περιορισμούς στην κυκλοφορία και την επιβολή καραντίνας σε χιλιάδες ανθρώπους.

Ερευνητές της διαστημικής υπηρεσίας ανέφεραν πως τέτοια πτώση δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ συγκρίνοντάς την με μια αισθητή απλά μείωση την περίοδο της οικονομικής Κρίσης του 2008, αν και τότε η μείωση ήρθε σταδιακά.

Πηγή: BBC

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τέλος το κιλό μετά από 130 χρόνια! Άλλη μία αποκαθήλωση πέρασε στην ιστορία: Το «αληθινό» κιλό, ένας κύλινδρος από κράμα πλατίνας και ιριδίου, που εδώ και 130 χρόνια ήταν το παγκόσμιο πρότυπο για τη μέτρηση της μάζας, έπαψε πια να αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον ορισμό του κιλού.

  • Aναζητώντας ένα χαμένο κόσμο κάτω από τους πάγους Τις εργασίες τους για την εξερεύνηση μιας λίμνης, τρία χιλιόμετρα κάτω από τον πάγο στην Ανταρκτική, άρχισαν Βρετανοί επιστήμονες

  • Κατασκεύασαν αεροπλάνο με εκτυπωτή Δυο φοιτητές του πανεπιστημίου της Virginia σχεδίασαν, κατασκεύασαν και απογείωσαν με επιτυχία ένα μικρό μη-επανδρωμένο αεροσκάφος

0
Shares