Χιόνισε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα στη Σαχάρα!

Δημιουργια : 07 Φεβρουαρίου 2018 / Προβολες : 860 - Κατηγορία : Ειδήσεων

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι μίας μικρής πόλης της Αλγερίας, όταν είδαν τους αμμόλοφους της Σαχάρα... χιονισμένους για δεύτερη φορά φέτος.

Χιόνισε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα στη Σαχάρα!

Έπειτα από ένα χρονικό διάστημα 37 ολόκληρων ετών χωρίς χιονόπτωση, η οποία τελείωσε τον Δεκέμβριο του 2016, η πόλη Άϊν Σέφρα, στα βορειοδυτικά της χώρας, έχει δει χιόνι όχι περισσότερο από τέσσερις φορές όλες κι όλες.

Στις φωτογραφίες που έρχονται από την πόλη αυτή παιδιά παίζουν πάνω στους χιονισμένους αμμόλοφους, ενώ οι μεγαλύτεροι ποζάρουν στο χιόνι, προκειμένου να έχουν ένα ενθύμιο από το σπάνιο αυτό φαινόμενο.

Ενώ η χθεσινή χιονόπτωση ήταν ασυνήθιστη, τον προηγούμενο μήνα η πόλη καλύφθηκε ξανά από χιόνι για τρίτη φορά μέσα σε σχεδόν 40 χρόνια.
Το 2016, η πόλη που είναι γνωστή ως «Η Πύλη για την Έρημο» βίωσε μία πυκνή χιονόπτωση μετά τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς, προκαλώντας χάος με επιβάτες να στριμώχνονται μέσα στα λεωφορεία, καθώς οι δρόμοι είχαν γίνει ολισθηροί από τον πάγο

Πέρυσι τον Ιανουάριο, έπειτα από μία ακόμη χιονόπτωση γονείς με τα παιδιά τους έφτιαχναν χιονάνθρωπους πάνω στην άμμο.

Πριν από τις τέσσερις αυτές συνεχόμενες θα μπορούσε να πει κανείς φορές, η τελευταία φορά που είχε δει χιόνι η Αϊν Σέφρα ήταν στις 18 Φεβρουαρίου 1979, όταν χιονοθύελλα κύκλωσε την περιοχή για σχεδόν... μισή ώρα

Η Αϊν Σέφρα βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από την Οροσειρά του Άτλαντα.

Παρά το υψόμετρό της και τις πρόσφατες χιονοθύελλες είναι εξαιρετικά σπάνιο να χιονίσει στην συγκεκριμένη πόλη.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τι ισχύει σε περίπτωση επιστράτευσης στην Ελλάδα – Ποιοι θα κληθούν πρώτοι Μετά τους τελευταίους λεονταρισμούς του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί επιστράτευσης στην γείτονα χώρα, και ότι αυτός θα είναι ο πρώτος που θα πάει πολεμήσει εύλογα μπορεί ν” αναρωτηθεί κανείς τι ισχύει στην περίπτωση της Ελλάδας.

  • Τέλος το κιλό μετά από 130 χρόνια! Άλλη μία αποκαθήλωση πέρασε στην ιστορία: Το «αληθινό» κιλό, ένας κύλινδρος από κράμα πλατίνας και ιριδίου, που εδώ και 130 χρόνια ήταν το παγκόσμιο πρότυπο για τη μέτρηση της μάζας, έπαψε πια να αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον ορισμό του κιλού.

  • Yπό δοκιμή ο πρώτος αμιγώς ελληνικός κινητήρας αεροσκαφών Στο στάδιο των δοκιμών έχει μπει, εδώ και λίγο καιρό, ο πρώτος νέας σχεδίασης, αμιγώς ελληνικός κινητήρας αεροσκαφών για Μη Επανδρωμένα, Ελαφρά και Υπερελαφρά αεροσκάφη της διεθνούς αγοράς, που θα παράγεται πιλοτικά στα Χανιά.

0
Shares