Βιβλίο του 2008 αναφέρει βιολογικό όπλο με το όνομα Wuhan-400

Δημιουργια : 28 Φεβρουαρίου 2020 / Προβολες : 922 - Κατηγορία : Θεμάτων

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο «The Eyes of Darkness», το οποίο έγραψε πριν πολλά χρόνια ο διάσημος συγγραφέας των μπεστ σέλερ, Ντιν Κουντζ έχει προκαλέσει σάλο σε όλο τον πλανήτη διότι μοιάζει να «προβλέπει» αυτό που συμβαίνει τώρα με τον κορωνοϊό.

Βιβλίο του 2008 αναφέρει βιολογικό όπλο με το όνομα Wuhan-400

Αιτία αποτελεί το ότι στο εν λόγω απόσπασμα υπάρχει αναφορά σε ένα βιολογικό όπλο ονόματι «Wuhan-400».
Το όνομα αυτό, είναι το όνομα της κινεζικής μεγαλούπολης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων από την οποία και ξεκίνησε η εξάπλωση του άγνωστου αυτού ιού.

Πολλά διεθνή ΜΜΕ, όπως η New York Post και η Daily Mail, αναπαρήγαγαν εχθές το απόσπασμα από το βιβλίο του Κουντζ.
Το σίγουρο είναι ότι το βιβλίο του Κουντζ θα λάβει την καλύτερη διαφήμιση και θα «μοσχοπουληθεί».

Σύμφωνα με τις εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο το απόσπασμα αυτό έχει ως εξής: «"Για να το καταλάβεις αυτό", είπε ο Ντόμπεϊ, "πρέπει να πας πίσω είκοσι μήνες.
Εκείνη την περίοδο ένας Κινέζος επιστήμονας ονόματι Λι Τσεν αυτομόλησε στις ΗΠΑ, μεταφέροντας σε δισκέτα αρχεία για το πιο σημαντικό και επικίνδυνο νέο βιολογικό όπλο της Κίνας εδώ και μια δεκαετία.
Το αποκαλούν Wuhan-400 επειδή αναπτύχθηκε στα εργαστήρια RDNA έξω από την πόλη Ουχάν και ήταν το 400ο βιώσιμο στέλεχος μικροοργανισμών που δημιούργησαν άνθρωποι σε εκείνο το κέντρο έρευνας"».

Λίγο πιο κάτω στη σελίδα, αναφέρεται ότι το «Wuhan-400 είναι το τέλειο όπλο» και πλήττει μόνο ανθρώπινα πλάσματα.

Παρά την αίσθηση που προκάλεσε online το όνομα του πλασματικού βιολογικού όπλου, στην πραγματικότητα το «Wuhan-400» που περιγράφει στο βιβλίο του ο Κουντζ δεν έχει καμία σχέση με τον κορωνοϊό της επικαιρότητας, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του o ιστότοπος διασταύρωσης δεδομένων Snopes.

Όπως αναφέρει το Snopes, το απόσπασμα είναι μεν αυθεντικό, ωστόσο προέρχεται από την paperback έκδοση που κυκλοφόρησε το 2008.

Όπως επισημαίνεται, παλαιότερες εκδόσεις του βιβλίου, το οποίο έγραψε ο Κουντζ το 1981, χρησιμοποιούσαν για το βιολογικό όπλο το όνομα «Gorki-400» και ήταν ρωσικής κατασκευής.
Παρόλο που δεν είναι σαφές πότε έγινε η αλλαγή, κάποια στιγμή μέχρι το 2008, ο συγγραφέας άλλαξε το όνομα σε «Wuhan-400».

Υπάρχουν όμως και άλλα στοιχεία που καθιστούν τα περί «πρόβλεψης» ανεδαφικά, όπως υποστηρίζει το site. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται:

- Στο μυθιστόρημα του Κουντζ, το «Wuhan-400» είναι ένα όπλο ανθρώπινης κατασκευής. Ο νέος κορωνοϊός δεν είναι κάτι τέτοιο.

- Στο μυθιστόρημα του Κουντζ, το «Wuhan-400» έχει ρυθμό θνησιμότητας 100%. Αν και οι ερευνητές ακόμα αγνοούν πολλά για τον κορωνοϊό, ο τρέχων ρυθμός θνησιμότητας κυμαίνεται στο 2%.

- Το πλασματικό βιολογικό όπλο έχει εξαιρετικά γρήγορη περίοδο επώασης, περίπου 4 ώρες, συγκριτικά με τον COVID-19 που έχει περίοδο επώασης 2-14 ημερών, με βάση τα δεδομένα που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares