Ιπτάμενο δίσκο σχεδίαζε η Αεροπορία των ΗΠΑ τη δεκαετία του '50

Δημιουργια : 02 Ιουνίου 2016 / Προβολες : 823 - Κατηγορία : Θεμάτων

Το πειραματικό σχέδιο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ για ένα αεροσκάφος που μοιάζει αρκετά με ιπτάμενο δίσκο

Ιπτάμενο δίσκο σχεδίαζε η Αεροπορία των ΗΠΑ τη δεκαετία του '50

Το πειραματικό σχέδιο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ για ένα αεροσκάφος που μοιάζει αρκετά με ιπτάμενο δίσκο, όπως τουλάχιστον τον θέλουν οι περιγραφές των ουφολόγων, ήρθε πρόσφατα στο φως μέσα από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα των Δημόσιων Αρχείω των ΗΠΑ.

Το Project 1794, γράφει το Wired, ήταν έργο που είχε δοθεί με συμβόλαιο σε (εκτός λειτουργίας πλέον) καναδική εταιρεία για την κατασκευή υπερηχητικού δίσκου.

Το έργο έφτασε ως την κατασκευή ενός πρωτοτύπου.

Υπόμνημα του 1956, που επίσης αποχαρακτηρίστηκε, δείχνει μάλιστα πόσο είχε προχωρήσει ο σχεδιασμός και ποιες κατευθύνσεις θα έπαιρνε στη συνέχεια.

Ο δίσκος, που θα απογειώνονταν και θα προσγειώνονταν κάθετα (VTOL), θα κινούνταν με ταχύτητα τρεις με τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ήχου σε ύψος ως και 100.000 πόδια και σε ακτίνα ως και 1.000 ναυτικά μίλια.

Το κόστος για την συνέχιση της παραγωγής ήταν μάλλον μικρό –λίγο πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια (ή 26,6 σε σημερινή αξία).

Τελικά οι απογοητευτικές επιδόσεις του πρωτοτύπου ανάγκασαν την Αεροπορία να διακόψει το πρόγραμμα το 1960.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πλησιάζει προς την Γη ένας βράχος UFO Μελετώντας δεδομένα του ερευνητικού προγράμματος Dark Energy Survey εντοπίστηκε από αστρονόμους ένα τεράστιο διαστημικό σώμα που κινείται στο νέφος Oort που βρίσκεται στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος αλλά κινείται και προς το εσωτερικό του.

  • Luc Montagnier, Γνωρίζω που παρασκευάστηκε ο Covid-19! Πρόκειται για έργο ενός μαθητευόμενου μάγου και όχι ενός επιστήμονα, Ο κορωνοϊός δεν προήλθε από την αγορά της Ουχάν. Αυτός μπορεί να είναι ένας ωραίος μύθος, αλλά δεν μπορεί να γίνει.

  • Ανταρκτική, Ρώσοι έφτασαν στην υπόγεια Λίμνη Βοστόκ Τη λίμνη Βοστόκ που κρύβεται κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής κατάφεραν να προσεγγίσουν Ρώσοι επιστήμονες, μετά από 20ετή προσπάθεια

0
Shares