Στη δημοσιότητα τα βίντεο των άγνωστων εναέριων φαινόμενων του Αμερικανικού Ναυτικού (vid)

Δημιουργια : 28 Απριλίου 2020 / Προβολες : 823 - Κατηγορία : Θεμάτων

Για πρώτη φορά, το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε επίσημα κλιπ που δείχνουν “άγνωστα” εναέρια φαινόμενα (UAPs) μέσω του Freedom of Information Act (FOIA).

Στη δημοσιότητα τα βίντεο των άγνωστων εναέριων φαινόμενων του Αμερικανικού Ναυτικού (vid)

Τη Δευτέρα, το Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. ενέκρινε την κυκλοφορία των τριών βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού.
Το πρώτο τραβήχτηκε τον Νοέμβριο του 2004 και τα άλλα δύο τον Ιανουάριο του 2015, και τα οποία είχαν ήδη έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν μερικά χρόνια.

Η Stars Academy of Arts and Science, δημοσίευσε τα δυο πρώτα βίντεο το 2017 και το τρίτο το 2018.
Σε αυτά απεικονίζονται “άγνωστα εναέρια φαινόμενα”, όπως καταγράφηκαν από τις κάμερες και το ΑΤFLIR αεροσκαφών F/A-18 Super Hornet.
Οι πιλότοι ακούγονται προβληματισμένοι με αυτό που αντικρίζουν.

Υπήρξαν τουλάχιστον δύο διαφορετικά UFOs / UAP που εμπλέκονταν στις παρατηρήσεις του Ναυτικού.
Σε μια συνέντευξη του 2017 στους New York Times, ο απόστρατος πλοίαρχος του Ναυτικού Ντέιβιντ Φρέβορ δήλωσε ότι το ιπτάμενο αντικείμενο που παρακολούθησε από το πιλοτήριο ενός Super Hornet το 2004 ήταν “περίπου 40 μέτρα μήκος και με ωοειδές σχήμα” όπως περίπου μία τσίχλα Tic Tac.

Ο υποπλοίαρχος Ράιαν Γκρέιβς, ένας άλλος πιλότος Super Hornet, δήλωσε στους Times ότι τα αντικείμενα που είδε το 2014 και το 2015 έμοιαζαν με μια «σφαίρα που περιβάλλει έναν κύβο».
Αυτές οι παρατηρήσεις θα μπορούσαν να είναι δύο ξεχωριστά αντικείμενα ή ένα μοναδικό αντικείμενο που είδαμε από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Ο Φρέβορ είχε διευκρινίσει ότι είδε κι ένα δεύτερο αντικείμενο κατά τη διάρκεια της εν λόγω «συνάντησής», που ήταν στο μέγεθος ενός Boeing 737 και στεκόταν ακριβώς κάτω από τις κορυφές των κυμάτων, με τα κύματα να σκάνε πάνω του! Ισχυρίστηκε δε ότι είδε το αντικείμενο τύπου Tic Tac να αιωρείται πάνω από το μεγαλύτερο αυτό αντικείμενο.

Εν τω μεταξύ, ο αντισυνταγματάρχης Τσικς Κουρθ, πιλότος αεροσκάφους Hornet των Πεζοναυτών, περιέγραψε ότι είδε «ένα στρογγυλό τμήμα αιωρούμενου ταραγμένου νερού με διάμετρο από 50 έως 100 μέτρα».
Ο Κούρθ κάλεσε την περιοχή «whitewater» (σ.σ. λευκό νερό) και είπε ότι «φαινόταν σαν να υπήρχε κάτι κάτω από την επιφάνεια σαν ένας ύφαλος ή κάτι που έμοιαζε με ένα σκάφος που βυθιζόταν γρήγορα.

Τα αντικείμενα που αναφέρουν οι πιλότοι ανιχνεύθηκαν με διάφορα μέσα.
Ο Φρέβορ και άλλοι πιλότοι είδαν τα UAP με τα μάτια τους, ενώ οι χειριστές ραντάρ στο καταδρομικό USS Princeton παρατηρούσαν τα αντικείμενα για “αρκετές εβδομάδες” με το σύστημα ραντάρ SPY-1 που φέρει το πλοίο.

Ο ίδιος ο Φρέβορ όμως δεν μπόρεσε να ανιχνεύσει το UAP με το ραντάρ APG-73 που έφερε τότε το αεροσκάφος του, αλλά ο Γκρέιβς κατάφερε να το κάνει το 2015 με το νέο ραντάρ AESA APG-79. Το APG-79 έχει αυξημένη ευαισθησία και ισχύ επεξεργασίας σε σχέση με το παλαιότερο σύστημα ραντάρ.

Τα τρία βίντεο που είχαν διαρρεύσει, με τις ονομασίες “FLIR1”, “Gimbal” και “GoFast”, λήφθηκαν όλα με την χρήση του ατρακτιδίου AN / ASQ-228 Advanced Targeting Forward-Looking Infrared (ATFLIR). Στο “Gimbal”, το ατρακτίδιο βλέπει καθαρά στο φάσμα υπερύθρων ένα “θερμό” αντικείμενο σε σχήμα σφυρίχτρας που οι πιλότοι λένε ότι πετούσε κόντρα σε ανέμους 120 κόμβων. Σύμφωνα με τον Γκρέιβς στους Times, κι ο αισθητήρας υπερύθρων στον εκπαιδευτικό του πύραυλο CATM-9 εντόπισε το αντικείμενο.

Με λίγα λόγια, τα αντικείμενα παρατηρήθηκαν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους σε κάθε περίπτωση: με γυμνό μάτι, με ραντάρ και στο υπέρυθρο φάσμα, αποκλείοντας ως εξήγηση κάποια δυσλειτουργία ενός αισθητήρα ως αιτία των θεάσεων.

Σύμφωνα με τον Φρέβορ, το USS Princeton του είχε διαβιβάσει ότι είχε εντοπίσει αντικείμενα επί εβδομάδες που «εμφανίστηκαν ξαφνικά στα 80.000 πόδια και έπειτα έπεσαν προς τη θάλασσα, τελικά σταμάτησαν στα 20.000 πόδια και αιωρούνταν.
Στη συνέχεια είτε βγήκαν εκτός εμβέλειας του ραντάρ είτε έκαναν πάλι απότομη άνοδο.»

Ο Γρέιβς, περιγράφοντας τα περιστατικά του 2014-15, δήλωσε ότι τα αντικείμενα ήταν γνωστά για «εμφανίσεις εμφανίζονται στα 30.000 πόδια, 20.000 πόδια, ακόμα και στη στάθμη της θάλασσας.
Θα μπορούσαν να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και στη συνέχεια να πιάσουν υπέρ-υπερηχητικές ταχύτητες.»

Ο Γκρέιβς ανέφερε ακόμα ένα άλλο χαρακτηριστικό που τα UAP φάνηκαν να έχουν το δικό του αεροσκάφος δεν είχε: πολύ περισσότερη ενέργεια από όσο θα περίμενε κάποιος για ένα μικρό αερόχημα/αεροσκάφος: «Αυτά τα πράγματα μπορεί να ήταν εκεί κι όλη τη μέρα.
Η διατήρηση ενός αεροσκάφους στον αέρα απαιτεί σημαντική ποσότητα ενέργειας.
Με τις ταχύτητες που παρατηρήσαμε να πιάνουν, 12 ώρες στον αέρα ήταν 11 ώρες περισσότερο από ό,τι θα περιμέναμε.»

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το αμερικανικό Ναυτικό αναφέρεται στα αντικείμενα ως “άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα”.
Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι διαστημικά σκάφη από άλλο πλανήτη ή ακόμα και κάποια μορφή απόρρητων αεροσκαφών.
Αυτά τα αντικείμενα θα μπορούσαν να είναι πτηνά, drones, αποτέλεσμα δυσλειτουργιών εξοπλισμού ή οποιαδήποτε άλλη εξήγηση.

Το γεγονός όμως πως δεν έχει για την ώρα διευκρινιστεί τι ακριβώς απεικονίζουν τα βίντεο, δεν σημαίνει πως οι πιλότοι ήρθαν σε επαφή με εξωγήινα UFO’s.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares