Κλαύδιος Πτολεμαίος (100 - 170)

Κλαύδιος Πτολεμαίος (100 - 170)
Ελληνο-Ρωμαίος μαθηματικός, αστρονόμος, γεωγράφος, αστρολόγος και ποιητής ενός επιγράμματος στην Ελληνική Ανθολογία. Γεννήθηκε στη ρωμαϊκή Αίγυπτο και έζησε στην Αλεξάνδρεια.

Αρίσταρχος ο Σάμιος (310 - 230 Π.Χ.)

Αρίσταρχος ο Σάμιος (310 - 230 Π.Χ.)
Είναι ο πρώτος επιστήμονας (μετά τους Πυθαγορείους) ο οποίος πρότεινε το ηλιοκεντρικό μοντέλο του Ηλιακού Συστήματος, θέτοντας τον Ήλιο και όχι τη Γη, στο κέντρο του γνωστού Σύμπαντος.

Θράσυλλος (1ος αιώνας Π.Χ. - 36)

Θράσυλλος (1ος αιώνας Π.Χ. - 36)
Γνωρίζουμε τον Θράσυλλο ως τον προσωπικό αστρολόγο του αυτοκράτορα Τιβέριου, Ήταν μαθηματικός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πυθαγόρεια και την πλατωνική φιλοσοφία.

Ηρόφιλος (335-280 Π.Χ.)

Ηρόφιλος (335-280 Π.Χ.)
Ο Ηρόφιλος της Χαλκηδόνας ήταν Έλληνας γιατρός και ανατόμος της Ελληνιστικής περιόδου και από τους μέγιστους ιατρούς της αρχαιότητας.

Ερασίστρατος (303-249 Π.Χ.)

Ερασίστρατος (303-249 Π.Χ.)
Ο Ερασίστρατος ήταν από τους πιο φημισμένους ιατρούς και ανατόμους της αρχαιότητας. Κατά τον Πλίνιο ήταν εγγονός του Αριστοτέλη από την θυγατέρα του την Πυθία, χωρίς να έχουμε άλλους ιστορικούς που να το επιβεβαιώνουν.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κατασκεύασαν αεροπλάνο με εκτυπωτή Δυο φοιτητές του πανεπιστημίου της Virginia σχεδίασαν, κατασκεύασαν και απογείωσαν με επιτυχία ένα μικρό μη-επανδρωμένο αεροσκάφος

  • Πλησιάζει προς την Γη ένας βράχος UFO Μελετώντας δεδομένα του ερευνητικού προγράμματος Dark Energy Survey εντοπίστηκε από αστρονόμους ένα τεράστιο διαστημικό σώμα που κινείται στο νέφος Oort που βρίσκεται στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος αλλά κινείται και προς το εσωτερικό του.

  • Το διαστημόπλοιο New Horizons κλονίζει επικρατούσα θεωρία Δεδομένα από την αποστολή New Horizons της NASA παρέχουν νέα, πολύτιμα στοιχεία σχετικά με τον σχηματισμό πλανητών και πλανητοειδών.