Δελφός

Δημιουργια : 09 Δεκεμβρίου 2018 / Προβολες : 1168 - Κατηγορία : Μυθολογία

Στην ελληνική μυθολογία ο Δελφός ήταν ήρωας και βασιλιάς που έδωσε το όνομά του στους Δελφούς.

Δελφός

Στα χρόνια της βασιλείας του Δελφού ο θεός Απόλλων κατέλαβε το μαντείο.
Ο Δελφός αναφέρεται ως γιος του Απόλλωνα και της Κελαινούς, κόρης του Υάμου, ή της Θυίας, ή και της Μελαίνης, κόρης του Κηφισού.
Ο Δελφός αναφέρεται επίσης ως γιος του θεού Ποσειδώνα και της Μελανθούς, κόρης του Δευκαλίωνα.

Κατά την παράδοση, ο Δελφός πήρε ως σύζυγό του τη Νύμφη Κασταλία και απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, τον Καστάλιο και τη Φημονόη. Ως γιος τους φέρεται επίσης και ο Πύθης.
Ο Παυσανίας γράφει ότι το χάλκινο άγαλμα του Δελφού βρισκόταν σε απόσταση 60 σταδίων από την πόλη των Δελφών, στον δρόμο μεταξύ της κορυφής του Παρνασσού και του Κωρυκείου Άντρου.

Σύμφωνα με μία διαφορετική παράδοση, ο Δελφός ήταν αρχηγός των αποίκων Κρητών που έφθασαν στη Φωκίδα και ίδρυσαν εκεί τους Δελφούς.
Πραγματικά, σε αργυρό νόμισμα των Δελφών (μεταξύ 421 και 357 π.Χ.) απεικονίζεται ο Δελφός ως μελαψός Κρητικός, άλλοι όμως υποστηρίζουν ότι αυτή η μορφή ανήκει στον Αίσωπο.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η αλήθεια πίσω από το 800 ετών κινητό (βίντεο) Πανικό στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει ένα αντικείμενο που αναφέρεται πως βρήκαν αρχαιολόγοι στην Αυστρία το οποίο μοιάζει με κινητό τηλέφωνο και είναι ηλικίας 800 ετών.

  • Yπό δοκιμή ο πρώτος αμιγώς ελληνικός κινητήρας αεροσκαφών Στο στάδιο των δοκιμών έχει μπει, εδώ και λίγο καιρό, ο πρώτος νέας σχεδίασης, αμιγώς ελληνικός κινητήρας αεροσκαφών για Μη Επανδρωμένα, Ελαφρά και Υπερελαφρά αεροσκάφη της διεθνούς αγοράς, που θα παράγεται πιλοτικά στα Χανιά.

  • Τι θα συμβεί εάν ανακαλύψουμε εξωγήινη ζωή στο διάστημα; Δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν, οι περισσότεροι αστροφυσικοί και αστρονόμοι είναι σίγουροι γι' αυτό. Θεωρείται αρκετά πιθανό πως υπάρχει ζωή κάπου στο διάστημα. Ακόμη και ο διάσημος επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ πιστεύει ότι υπάρχουν εξωγήινοι!

0
Shares