ΒΟΜΒΑ ΜΑΖΗ: «Φοβάμαι ότι θα δούμε πολλά από την Τουρκία τον επόμενο μήνα»

Δημιουργια : 04 Μαρτίου 2018 / Προβολες : 1289 - Κατηγορία : Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υπόθεση της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων αξιωματικών και τις προθέσεις των Τούρκων έκρουσε ο καθηγητής κ. Ιωάνης Μάζης.

ΒΟΜΒΑ ΜΑΖΗ: «Φοβάμαι ότι θα δούμε πολλά από την Τουρκία τον επόμενο μήνα»

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα» ο κ. Μάζης ξεκαθάρισε δεν είναι τυπικό, ούτε τυχαίο το γεγονός της αιχμαλωσίας των Ελλήνων Στρατιωτικών, ενώ δήλωσε πως περιμένει μεγαλύτερο επεισόδιο μέχρι το Πάσχα.

«Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει πολλά μικρά άσφαιρα τετελεσμένα τα οποία θα είναι εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
Βλέπει έτσι τις αντοχές της ελληνικής κυβέρνησης», είπε ο κ. Μάζης.

Ο ίδιος επίσης σημείωσε πως κανείς δεν μπορεί να πει οτι οι Έλληνες Στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορα και η ανακοίνωση του ΓΕΣ δεν το ξεκαθαρίζει το γεγονός, εώ όπως είπε δεν γνωρίζει πολλά τυπικά γεγονότα που να ανακατεύεται ο Αμερικανός Πρέσβης.

Αναρωτήθηκε αν το ίδιο είχε γίνει απο την άλλη πλευρά σε πόση ώρα θα τους στέλναμε πίσω και υπογράμμισε πως ο Ερντογάν θα κάλυπτε πλήρως τους Τούρκους Στρατιωτικούς, πράγμα που η Ελλάδα δεν το έκανε.

Σχολιάζοντας το σενάριο που κυκλοφορεί περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους που κατέφυγαν στην Ελλάδα αιτούντες άσυλο, ο κ. Μάζης ανέφερε:

«Δεν θέλω να κάνω τέτοιου είδους παραδοχές έστω και σαν δυνητικά πιθανό αποτέλεσμα γιατί είναι σαν να περιφρονώ πλήρως την έννοια της Δικαιοσύνης, και στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
Στην μεν Τουρκία, η Δικαιοσύνη δεν έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα. Η δικαιοσύνη εκεί έχει όνομα. Λέγεται Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από την άλλη πλευρά, η ελληνική Δικαιοσύνη έχει εκφραστεί όσον αφορά το θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών.
Έχει πει ότι δεν τους αφήνει να εκδοθούν στην Τουρκία, γιατί δεν θα έχουν δίκαιη δίκη. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα ευρωπαϊκό κράτος και μια δημοκρατία όπως η ελληνική, που είναι κράτος Δικαίου, ότι θα κάτσει να παζαρέψει κάτω από το τραπέζι τέτοιου είδους πράγματα. Δεν μας τιμά εμάς.
Οι Τούρκοι λειτουργούν σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο».

«Το περιστατικό αυτό καθεαυτό με προκαλεί να βάλω κάποιες ερωτήσεις. Είναι τυπικό περιστατικό; Όχι. Διότι δε θα ενεπλέκετο κατά δήλωσή της η Ουάσινγκτον στην επίλυσή του.
Στα τυπικά περιστατικό ο Λευκός Οίκος αδιαφορεί. Όταν βλέπουμε ότι υπάρχει προέκταση από την τουρκική πλευρά με φωτογραφίες ατιμωτικές για την Ελλάδα, ο σκοπός των Τούρκων, δεν είναι μια κοινή, τυπική περίπτωση.
Δεν είναι η περίπτωση δύο φουκαράδων εφέδρων που οι οποίοι πήγαν και χάθηκαν. Όχι», πρόσθεσε.

Ο κ. Μάζης αναφέρθηκε επίσης και στην ανακοίνωση του ΓΕΣ για το περιστατικό, λέγοντας: «Η δήλωση του ΓΕΣ, έχει μέσα ένα ρήμα: ‘φέρεται’.

Αυτό είναι πολύ περίεργο και είναι σαν να λένε ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο πως βρέθηκαν από λάθος εκεί.

Αυτό πρέπει να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπ’όψιν μας.
Όταν ο τουρκικός Τύπος έχει υιοθετήσει ένα ολόκληρο σενάριο σε όλη του την έκταση και βλέπουμε αυτό που ήταν ένα φαινόμενο ρουτίνας ξαφνικά να διογκώνεται, θα μου επιτρέψετε να σκεφτώ ότι μπορούμε να έχουμε μέχρι και επίπεδο ενέδρας.
Γιατί συνάδει με την κλιμάκωση που κάνει η Τουρκία τους τελευταίους μήνες».

Τέλος, κ. Μάζης εξέφρασε τον φόβο ότι η υπόθεση θα τραβήξει πολύ μακριά και ότι «μέσα στον μήνα δούμε κι άλλα πολλά».

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares