Κατάρρευση, κούρεμα καταθέσεων και εθνικές απώλειες

Δημιουργια : 26 Νοεμβρίου 2017 / Προβολες : 1164 - Κατηγορία : Ελλάδα

Την εικόνα κάνει πιο ζοφερή ο τρόμος των 120 δις ευρώ κόκκινων δανείων

Κατάρρευση, κούρεμα καταθέσεων και εθνικές απώλειες
Συνθήκες-θρίλερ με κούρεμα καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες δημιουργεί το χαοτικό πολιτικό σκηνικό στη Γερμανία, η καθυστέρηση της τρίτης αξιολόγησης, μία κάποια έστω πέτσινη λύση για το χρέος, το μίσος της κυβέρνησης Σύριζα για τις επενδύσεις αλλά και τις τράπεζες οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν τα εσπευσμένα stress tests που ολοκληρώνονται τον Μάιο.
 
Την εικόνα κάνει πιο ζοεφερή ο τρόμος των 120 δις ευρώ κόκκινων δανείων που αποτελούν βόγχο για το τραπεζικό σύστημα. 
Στο μεταξύ οι αγορές και όχι οι δανειστές πρέπει να ξεφορτωθούν βίαια την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ για να μην καταστραφούν οι τοποθετήσεις τους τόσο στις ελληνικές τράπεζες όσο και σε επενδυτικά σχήματα. 
Το ευρωπαικό περιβάλλον γίνεται ακόμη πιο τοξικό εξαιτίας της ανεπάρκειας του ολίγιστου γερμανικού διδύμου Μέρκελ και Σουλτς. 
Ο σχεδόν γραφικός Σουλτς που αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών δήλωνε ότι δεν συναινεί σε μεγάλο συνασπισμό έκανε κωλοτούμπα και τώρα συναινεί παρά το κράξιμο από την νεολαία του κόμματός του που διαδηλώνει: Oχι σε μεγάλο συνασπισμό!
 
Αντίστοιχα ολίγιστη και η Μέρκελ η οποία μερικά 24ωρα πριν δήλωνε ότι επιθυμεί νέα προσφυγή στις κάλπες τώρα έκανε kolotoumpa αλά Τσίπρας και λέει όχι στην εκ νέου προσφυγή στις κάλπες. 
Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η αστεία ηγεσία της Ευρώπης έχει τεράστιες ευθύνες για το πως εφαρμόστηκαν τα μνημόνια στην Ελλάδα και την ανοχή της στο εγχώριο, χυδαίο, διεφθαρμένο πελατειακό κράτος. 
Αυτό το θλιβερό δίδυμο (Μέρκελ-Σουλτς) με την προσθήκη των Γιουνκέρ-Μοσκοβισί έδωσαν την δυνατότητα στον Τσίπρα να διογκώσει εκ νέου το διεφθαρμένο δημόσιο, να μην απολύσει κανέναν δημόσιο υπάλληλο (ούτε καν τις 15.000), να πετάξει στα σκουπίδια την αξιολόγηση και να κυβερνά φορομπηχτικά σαν καθεστώς με μόνο στόχο την διαιώνιση της παραμονής στην εξουσία. 
Ενα ακόμη σοκαριστικό επίτευγμα της κυβέρνησης Σύριζα έρχεται να αναδείξει ο παλιός σύντροφος Λαπαβίτσας:
Με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης -η σημαντικότερη μορφή του Δημοσίου Χρέους- αυξήθηκε από 321 δισ. το 2015 στα 326 δισ. το 2016 και προβλέπεται να φτάσει τα 335 δισ. το 2017 και τα 345 δισ. το 2018».
 katareush1
Tην ίδια στιγμή όλοι σχεδόν οι μεγάλοι ξένοι οίκοι έχουν ανάψει το κόκκινο του συναγερμού για τα stress tests των τραπεζών σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια. Πίσω από τις αναλύσεις τους αφήνουν να εννοηθεί ότι το σενάριο του κουρέματος των καταθέσεων επιστρέφει βίαια στο τραπέζι.
Kάτω από αυτές τις συνθήκες το τέλος του 2018 πολύ δύσκολα θα βρει την Ελλάδα εθνικά ακέραιοι και τους Ελληνες χωρίς να έχουν ζήσει ένα ακόμη εθνικό δράμα. Φυσικά στην προκειμένη περίπτωση ο λαός (όλοι μας) έχουμε την τύχη που μας αξίζει…
 
http://kourdistoportocali.com

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares