Μίνι ρομπότ κινείται χωρίς μηχανή ή μπαταρίες (vid)

Δημιουργια : 13 Φεβρουαρίου 2018 / Προβολες : 1250 - Κατηγορία : Επιστήμη

Νοτιοκορεάτες επιστήμονες ανέπτυξαν ένα μικροσκοπικό «ρομπότ» που δεν χρειάζεται μπαταρίες ή μηχανή για να κινηθεί.

Μίνι ρομπότ κινείται χωρίς μηχανή ή μπαταρίες (vid)

Το καταπληκτικό δημιούργημα χρησιμοποιεί την υγρασία του περιβάλλοντος την οποία απορροφά και ουσιαστικά κινείται με τη δύναμη του νερού.

Οι επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, πήραν την ιδέα τους από τα φυτά, η ροή του νερού μέσα στους ιστούς τους, προκαλεί κίνηση.

Το «υγρομπότ» είναι κατασκευασμένο από ίνες υδρόφιλου οξειδίου πολυαιθυλενίου (PEO) με διαφορετικές πυκνότητες, γεγονός που επιτρέπει ταχύτητες που μπορούν να έχουν πρακτικές εφαρμογές στην επιστήμη.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως η ανακάλυψή τους μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί για ιατρικές και στρατιωτικές εφαρμογές, σε περιπτώσεις που η χρήση ηλεκτρισμού δεν είναι εφικτή για διαφόρους λόγους.

Ανέπτυξαν μάλιστα και ένα μαθηματικό μοντέλο κίνησης που θα επιτρέψει στην ομάδα να πετύχει βέλτιστο γεωμετρικό σχεδιασμό που θα μεγιστοποιήσει τη ταχύτητα κίνησης.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τέλος το κιλό μετά από 130 χρόνια! Άλλη μία αποκαθήλωση πέρασε στην ιστορία: Το «αληθινό» κιλό, ένας κύλινδρος από κράμα πλατίνας και ιριδίου, που εδώ και 130 χρόνια ήταν το παγκόσμιο πρότυπο για τη μέτρηση της μάζας, έπαψε πια να αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον ορισμό του κιλού.

  • Yπό δοκιμή ο πρώτος αμιγώς ελληνικός κινητήρας αεροσκαφών Στο στάδιο των δοκιμών έχει μπει, εδώ και λίγο καιρό, ο πρώτος νέας σχεδίασης, αμιγώς ελληνικός κινητήρας αεροσκαφών για Μη Επανδρωμένα, Ελαφρά και Υπερελαφρά αεροσκάφη της διεθνούς αγοράς, που θα παράγεται πιλοτικά στα Χανιά.

  • Η αλήθεια πίσω από το 800 ετών κινητό (βίντεο) Πανικό στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει ένα αντικείμενο που αναφέρεται πως βρήκαν αρχαιολόγοι στην Αυστρία το οποίο μοιάζει με κινητό τηλέφωνο και είναι ηλικίας 800 ετών.

0
Shares