Στέγνωσαν τα κανάλια της Βενετίας (vid)

Δημιουργια : 03 Φεβρουαρίου 2018 / Προβολες : 1600 - Κατηγορία : Κόσμος

Oι γραφικές γόνδολες της ιταλικής πόλης άγγιξαν τον πυθμένα των καναλιών της Βενετίας μετά τη συνεχιζόμενη μείωση της στάθμης του νερού λόγω των καιρικών φαινομένων.

Στέγνωσαν τα κανάλια της Βενετίας (vid)

Η λειψυδρία που επικρατεί στην βορειοανατολική Ιταλία, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, προκάλεσαν την πρωτοφανή εικόνα των καναλιών στην πόλη της Βενετίας.

Μερικά από τα πιο διάσημα περάσματα στην ιταλική πόλη έχουν στεγνώσει κυριολεκτικά από το νερό, με αποτέλεσμα οι χαρακτηριστικές γόνδολες της πόλης να παραμένουν στον λασπωμένο πυθμένα των φημισμένων καναλιών της.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως η τεράστια μειώση της στάθμης του νερού οφείλεται κυρίως σε μετεωρολογικούς παράγοντες, όπως οι ελάχιστες βροχοπτώσεις, στο δριμύ ψύχος αλλά κι η ασυνήθιστη σεληνιακή δραστηριότητα, που δημιούργησε την «Κόκκινη Υπερσελήνη».
Η στάθμη των υδάτων έχει φτάσει πολλά μέτρα κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα, προκαλώντας ναησυχία στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μία σειρά από πρόσθετα προβλήματα, όπως η μείωση των μόνιμων κατοίκων αλλά κι η υπερσυσσώρευση τουριστών, ιδιαίτερα τις τρέχουσες ημέρες του διάσημου καρναβαλιού της πόλης.

Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που παρατηρείται ανάλογη μείωση της στάθμης των καναλιών της Βενετίας, ενώ στον αντίποδα αρκετές φορές έχει παρατηρηθεί κι υπερχείλιση των καναλιών, με αποτέλεσμα τις εκτεταμένες πλημμύρες σε περιοχές της πόλης.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares