3 Φεβρουαρίου 1830, Η γέννηση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους

Δημιουργια : 03 Φεβρουαρίου 2020 / Προβολες : 1619 - Κατηγορία : Μηχανή Του Χρόνου

Ελληνικός Αγώνας της Ανεξαρτησίας, Υπογράφεται στο Λονδίνο μεταξύ εκπροσώπων των τριών δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) το «Πρωτόκολλο Ανεξαρτησίας» της σύγχρονης Ελλάδος.

3 Φεβρουαρίου 1830, Η γέννηση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους

Με προηγούμενο πρωτόκολλο το 1829, η Ελλάδα αναγνωριζόταν ως αυτόνομο, φόρου υποτελές στον Οθωμανό σουλτάνο κράτος με κυβερνήτη αιρετό Έλληνα πρίγκηπα και περιορισμένα σύνορα.

Όμως, ο απόηχος του Ναυαρίνου, ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος, που εξελισσόταν άσχημα για τους Τούρκους και οι διπλωματικές ενέργειες του κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια που είχε φτάσει από τον Ιανουάριο του 1828, αναθεώρησαν πλήρως τα δεδομένα.

Πλέον, η Ελλάδα αναγνωριζόταν για πρώτη φορά ως ανεξάρτητο βασίλειο, υπό την προστασία των τριών Δυνάμεων και πιο διευρυμένα σύνορα μεταξύ Αχελώου και Σπερχειού.

Ηγεμόνας του νέου κράτους ορίστηκε ο Λεοπόλδος του Σαξωνικού Κοβούργου, που επηρεασμένος από τον Καποδίστρια έφτασε να παραιτηθεί μπροστά στην άρνηση των Δυνάμεων να παράσχουν περισσότερα εδάφη στην Ελλάδα.

Νέος βασιλιάς θα οριστεί μετά από πολλές παλινωδίες ο δευτερότοκος γιός του Λουδοβίκου της Βαυαρίας, Όθων.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Eξέγερση των Αστών προβλέπει έκθεση μυστικής υπηρεσίας Πασίγνωστη μυστική υπηρεσία αναλύοντας τα δεδομένα που έχει στην διάθεσή της προβλέπει τους επόμενους μήνες λαική εξέγερση στην Ελλάδα καθώς τα τρία μνημόνια είναι σαν να μην υπήρξαν!

  • Τέλος το κιλό μετά από 130 χρόνια! Άλλη μία αποκαθήλωση πέρασε στην ιστορία: Το «αληθινό» κιλό, ένας κύλινδρος από κράμα πλατίνας και ιριδίου, που εδώ και 130 χρόνια ήταν το παγκόσμιο πρότυπο για τη μέτρηση της μάζας, έπαψε πια να αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον ορισμό του κιλού.

  • Ο ρομποτικός γεωλόγος InSight της NASA και ο γεωλογικά ενεργός Άρης Ο ‘Αρης είναι γεωλογικά και σεισμικά ενεργός, όπως αποκαλύπτει ο σεισμογράφος του στατικού ρομποτικού εργαστηρίου InSight που έχει στείλει στον πλανήτη η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) από το Νοέμβριο του 2018.