Η Σουηδία θα «εξαφανίσει» τα μετρητά μέχρι το 2023

Δημιουργια : 18 Οκτωβρίου 2017 / Προβολες : 734 - Κατηγορία : Οικονομία

Στόχος της Σουηδίας μέχρι και το 2023 είναι να «εξαφανίσει» τελείως τα παραδοσιακά χρήματα με σκοπό την μεγαλύτερη ταχύτητα στις συναλλαγές

Η Σουηδία θα «εξαφανίσει» τα μετρητά μέχρι το 2023
Άλλωστε αποτελεί μια χώρα όπου το "πλαστικό" χρήμα ήδη βασιλεύει, καθώς τα μετρητά "αργοπεθαίνουν" με το ποσοστό που τα χρησιμοποιούν να αγγίζει μόλις το 18%.
Σε όλο αυτό έχουν παίξει ρόλο φυσικά οι νέες τεχνολογίες, τα ψηφιακά νομίσματα και οι διάφορες mobile πλατφόρμες, που κάνουν όλο και περισσότερους πολίτες να πραγματοποιούν συναλλαγές ηλεκτρονικά.
 
Από την άλλη πλευρά, δεν είναι… όλοι θετικοί στο ενδεχόμενο του να σταματήσουν να κυκλοφορούν μετρητά, όπως μεταδίδει το it’ possible. Αφού 3 στους 10 πολίτες βλέπουν με αρνητικό μάτι ένα τέτοιο σενάριο. 
Βασικές τους ανησυχίες είναι η ηλεκτρονική ασφάλεια, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ακόμα και σήμερα ότι απλά είναι πιο εύκολο να πληρώνεις με τον παραδοσιακό τρόπο. 
Επίσης, οι τουρίστες και οι πρόσφυγες, θα είναι δύσκολο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τέλος το κιλό μετά από 130 χρόνια! Άλλη μία αποκαθήλωση πέρασε στην ιστορία: Το «αληθινό» κιλό, ένας κύλινδρος από κράμα πλατίνας και ιριδίου, που εδώ και 130 χρόνια ήταν το παγκόσμιο πρότυπο για τη μέτρηση της μάζας, έπαψε πια να αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον ορισμό του κιλού.

  • Η Γη απέκτησε έναν νέο φυσικό μίνι δορυφόρο Έναν νέο μικροσκοπικό συνοδό σε τροχιά γύρω της απέκτησε η Γη.

  • Ανακαλύφθηκε νέος πλανήτης Γερμανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν «ένα γιγάντιο νεαρό» πλανήτη στο βαθύ διάστημα, ο οποίος όπως τονίζουν έχει μάζα κατά 10 φορές πυκνότερη από αυτήν του πλανήτη Δία

0
Shares