Ελληνική καινοτομία στα ραντάρ

Δημιουργια : 11 Ιουνίου 2019 / Προβολες : 1814 - Κατηγορία : Τεχνολογία

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ανοίγει νέους δρόμους στις εφαρμογές κυκλωμάτων ραντάρ.

Ελληνική καινοτομία στα ραντάρ

Πρόκειται για μία παγκόσμια πρωτοτυπία που ανέπτυξαν ερευνητές του ΙΤΕ και αφορά σε μικροκύκλωμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε πολιτικά όσο και σε στρατιωτικά ραντάρ υψηλής τεχνολογίας.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό πεδίο έρευνας που αναπτύσσεται για πρώτη φορά τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις από εταιρία κολοσσό του εξωτερικού για άμεση γραμμή παραγωγής.

«Είναι ένα τελείως καινούργιο πεδίο έρευνας. Το ΙΤΕ κατάφερε και ανέπτυξε ένα μικροκύκλωμα για ραντάρ» δήλωσε στην τηλεόραση Creta ο διευθυντής του ινστιτούτου ηλεκτρονικής δομής και λέιζερ του ΙΤΕ Σπύρος Αναστασιάδης.
«Είναι μία νέα τεχνολογία του ΙΤΕ και ήδη εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την πιλοτική γραμμή παραγωγής αυτών των κυκλωμάτων», συμπλήρωσε.

Η νέα εφαρμογή από το ΙΤΕ ανοίγει νέους δρόμους και νέες προοπτικές έρευνας που δεν έχουν αναπτυχθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Αποτελεί ουσιαστικά μία ευκαιρία ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Ιδρύματος σε ένα πεδίο έρευνας που μέχρι πρότινος δεν ήταν σε κεντρικό «κάδρο» για τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.

Ο διευθυντής του ινστιτούτου ηλεκτρονικής δομής και λέιζερ του ΙΤΕ Σπύρος Αναστασιάδης σημειώνει αυτές τις προοπτικές που διανοίγονται και το πέρασμα σε άλλου τύπου εφαρμογές με την ανάπτυξη πρότυπων κυκλωμάτων.

«Είναι μία ευκαιρία να αναπτυχθούμε σε κάτι διαφορετικό.
Περνάμε σε άλλου τύπου εφαρμογές και αυτό προσφέρει μία σημαντική προοπτική για το ΙΤΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares