Ρομπότ μαθαίνουν ανθρώπινη συμπεριφορά από το YouΤube

Δημιουργια : 01 Νοεμβρίου 2017 / Προβολες : 1274 - Κατηγορία : Τεχνολογία

Τα ρομπότ μαθαίνουν την ανθρώπινη συμπεριφορά παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube.

Ρομπότ μαθαίνουν ανθρώπινη συμπεριφορά από το YouΤube
Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τα ρομπότ, πιο συγκεκριμένα, μαθαίνουν ανθρώπινες συμπεριφορές μεσώ βίντεο του YouTube.
Η Google, στην οποία ανήκει και η κορυφαία σελίδα αναπαραγωγής βίντεο, έχει συγκεντρώσει μια βάση δεδομένων 57.600 κλιπ για τα giant's  AI τεχνολογίας droids της, ώστε να τα παρακολουθήσουν και να μάθουν από αυτό.
Πιστεύουν ότι εάν τα AI robots παρακολουθούν χιλιάδες βίντεο με ανθρώπινες συμπεριφορές, θα τους βοηθήσουν να καταλάβουν τι κάνουν οι άνθρωποι, τι μπορούν να πράξουν στη συνέχεια και τι προσπαθούν να επιτύχουν.
 
Κάθε κλιπ τριών δευτερολέπτων στη βάση δεδομένων, που ονομάζεται AVA, λαμβάνεται από τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες από όλο τον κόσμο. 
Σε κάθε ένα από αυτά επισημαίνεται ένα άτομο για να επικεντρωθεί στην παρακολούθηση του το droid, μαζί με μια περιγραφή των πιθανών προθέσεων του, όταν αλληλεπιδρά με ένα αντικείμενο ή με άλλο άνθρωπο.
 
Το εύρος των 210.000 δράσεων περιλαμβάνει βίντεο ανθρώπων που περπατούν, κλοτσούν, αγκαλιάζουν, φιλιούνται, κουνούν τα χέρια και γενικά οτιδήποτε καθημερινό.
Μια πρόσφατη ανάρτηση blog της Google έγραψε: «Παρά τις συναρπαστικές ανακαλύψεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στις εικόνες, η αναγνώριση των ανθρώπινων ενεργειών παραμένει μια μεγάλη πρόκληση. 
 
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ενέργειες είναι σχετικά απροσδιόριστες μέσα σε βίντεο. Ελπίζουμε ότι το AVA θα συμβάλει στη βελτίωση της ανάπτυξης συστημάτων αναγνώρισης ανθρώπινης δράσης στο μέλλον».
Πιστεύεται ότι μεσώ της τεχνολογίας θα μπορούσε να βοηθηθούν οι διαφημιζόμενοι της Google, ώστε να στοχεύσουν καλύτερα τους το καταναλωτικό κοινό, με βάση τις ενέργειες που είναι πιο πιθανό να πράξουν οι χρήστες.
Ο Elon Musk, ιδρυτής της SpaceX και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, αναφέρεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ως μεγαλύτερη απειλή από τη Βόρεια Κορέα.

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

0
Shares