Η Ναυμαχία στις Αργινούσες (νησιά στα παράλια της Μικράς Ασίας απέναντι από τη Λέσβο) δόθηκε το 406 π.Χ. κατά τα τέλη του Πελοποννησιακού Πολέμου.
Ο ναός της Αθηνάς στην Πριήνη, στα παράλια της Μϊκράς Ασίας, είχε ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες και το Μακεδόνα ηγέτη τους.
Ο επικεφαλής της Βιβλιοθήκης ονομαζόταν διευθυντής και πιθανότατα δεν είχε καμιά σχέση με αυτούς του Μουσείου.
'Οταν το 325 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος θεμελίωσε την Αλεξάνδρεια στην τοποθεσία της αρχαίας αιγυπτιακής πόλης Ρακώτις, ίσως να σκεφτόταν ότι αυτή η πόλη θα γινόταν μεγάλο.
Τα πρώτα νομίσματα με τη μορφή του μεταλλικού κέρματος εμφανίσθηκαν στο τέλος του 7ου αιώνα π.χ. στη Μικρά Ασία, στη Λυδία.
Μετά τους Περσικούς πολέμους η πόλη της Αθήνας έγινε ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στη θάλασσα και το εμπόριο.
Σύμφωνα με τον μύθο, οι Δελφοί, το πιο σημαντικό ιερό της Ελλάδος, ήταν το κέντρο του κόσμου, γιατί σ' αυτό εδώ το μέρος συναντήθηκαν οι δύο αετοί, όταν ο Δίας τους άφησε ελεύθερους, τον έναν από την ανατολή και τον άλλον από την δύση.
Σε όλες τις μάχες ήταν επικεφαλής του ιππικού, ατρόμητος και ενίοτε παράτολμος, Κάποτε είχε πει στους άνδρες τον: Δεν υπάρχει κανένα μέρος στο κορμί μου που να έχει μείνει χωρίς τραύματα για τη δική σας χάρη.
Στην αρχαία Ελλάδα, ήταν διαδεδομένη η ασφαλιστική κάλυψη των εξόδων κηδείας, σύστημα που αναπτύχθηκε μέσω θρησκευτικών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.
Στα αρχαία ελληνικά στρατιωτικά σώματα, η μέγιστη στρατιωτική μονάδα ονομαζόταν φάλαγγα ή τετρσφαλαγγίο.
Αυτό που είναι σήμερα γνωστό ως Πελοποννησιακός πόλεμος ήταν στην πραγματικότητα ο δεύτερος πόλεμος μεταξύ των συνασπισμών της Αθήνας και της Σπάρτης.
Οι αρχαίοι Έλληνες, πίστευανv πως η ψυχή του ανθρώπου που πέθανε, έπρεπε να φτάσει στον Κάτω Κόσμο.
Σελίδα 1 από 3